Banke pomerile starosnu granicu: Krediti i za one od 80 godina VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 18:30

Banke pomerile starosnu granicu: Krediti i za one od 80 godina VIDEO

Penzioneri su ranije teže dobijali kredite, a sada su neke banke odlučile da podignu starosnu granicu za uzimanje keš kredita i onima od 80 godina.

Kakve benefite imaju građani od toga, a kakve banke? Dušan Uzelac, finansijski savetnik i urednik portala "Kamatica".

U praksi banke su se nerado odlučivale da najstarijim klijentima daju dugoročne pozajmice. Međutim, sada pojedine banke imaju ponude i za klijente do 80 godina. Šta se promenilo?

"Iza toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se krije da banke imaju potrebu da pronađu klijente, da prodaju svoje usluge. Penzioneri su tu praktična populacija i za njih kvalitetna, zato što jasno je da se oni ne zadužuju bez preke potrebe, ne troše novce kao mlađi, odgovorniji su daleko sa finansijama, znaju koliko imaju, znaju koliko nemaju, znaju šta su obaveze. A sa druge strane, bankama je čak u neku ruku i lakše penzionerima da daju kredit, zato što to rade po automatizmu. Znači, oni nemaju potrebe da proveravaju, kao što je kod zaposlenih, poslodavca, radno mesto, koja je firma, u kojoj industriji radi firma. To su sve neke rizici banaka koje imaju, da bi se upustila u saradnju. Primanja su im stabilna, redovna i to je njima dovoljno da im dozvole iznos kredita. E sad, uslovi variraju od slučaja do slučaja. Ovo što ste rekli u najavi, 80 godina je granica, suštinski poslednje rate...", rekao je Dušan Uzelac, finansijski savetnik i urednik portala "Kamatica".

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Banke pomerile starosnu granicu: Krediti i za one od 80 godina

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Feb.2024, 13:35

Penzioneri su ranije teže dobijali kredite, a sada su neke banke odlučile da podignu starosnu granicu za uzimanje keš kredita i onima od 80 godina. Kakve benefite imaju građani od toga, a kakve banke? Dušan Uzelac, finansijski savetnik i urednik portala “Kamatica”. U praksi banke su se nerado...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.