Banke će teže odobravati kredite

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banke će teže odobravati kredite

Beograd -- Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da će zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga dovesti do nesigurnosti u sistemu.

On naglašava da to može dovesti i do rigoroznih uslova za davanje zajmova i kreditih kartica.

Dugalić je rekao da ne želi da procenjuje da li će dovesti do povećanja kamata, ali da je sigurno da će uslovi davanja kredita biti dodatno pooštreni i da će banke će biti još obazrivije.

On je ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je problematična odredba po kojoj će korisnik kredita 14 dana nakon isplate kredita, bez objašnjena moći da odustane od zajma, a da ima i rok od 30 dana da vrati glavnicu.

Dugalić je kazao da je sporna i odredba da vlasnik kreditne kartice može u roku do 45 dana da prijavi neovlašćeno korišćenje kartice i snosi nastala dugovanja do iznosa od 15.000 dinara.

"Osnovna intencija predloženog zakona je dobra, ali ove odrebe mogu da da ga ugroze", rekao je Dugalić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.