Bankarski sistem nije ugrožen

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankarski sistem nije ugrožen

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ocenila je u utorak da bankarski sistem u Srbiji nije ugrožen, da sve banke dobro posluju i da će centralna banka učiniti sve da stabilizuje dinar.

"Svih preostalih 29 banaka u Srbiji ne nalaze se u problemima u kojima je bila Univerzal banka, ali takvo stanje može da bude ugroženo manipulacijom - da se stvori nesigurnost medju štedišama, deponentima i investitorima stvaranjem nepoverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << prema bankarskom sistemu", upozorila je Tabakovićeva u intervjuu za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Dodala je da stalne kontrole NBS-a, kao i visina obavezne rezerve i stanje likvidnosti u bankama, pokazuju da one dobro rade.

Guvernerka je rekla da prve procene pokazuju da su četiri banke kojima su oduzete dozvole za rad - Agrobanka, Univerzal banka, Privredna banka i Razvojna banka Vojvodine, koštale gradjane i budžet oko 800 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.