Banka Poštanska štedionica od danas vlasnik Komercijalne banke a.d. Banja Luka

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021, 17:16

Banka Poštanska štedionica od danas vlasnik Komercijalne banke a.d. Banja Luka

Banka Poštanska štedionica A.D. Beograd od danas je vlasnik Komercijalne banke a.d. Banja Luka, nakon što je na Banjalučkoj berzi uspešno finalizovana kupoprodajna transakcija. 

Ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke Banja Luka, Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka a.d. Beograd potpisale su 27. oktobra 2021. godine, a kupovina 100 odsto akcija na Banjalučkoj berzi realizovana je po dobijanju saglasnosti regulatornih tela: Agencije za bankarstvo Republike Srpske, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

Svi klijenti Komercijalne banke Banja Luka mogu neometano da nastave da koriste sve proizvode i usluge koje su imali u toj banci, kao i dodatne benefite koje za njih i buduće korisnike priprema Banka Poštanska štedionica.

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica istakao je da će ova banka, koja ove godine obeležava 100 godina neprekidnog rada, svojom uslugom i ponudom na najbolji mogući način izaći u susret klijentima, građanima i privrednicima u Republici Srpskoj, kao što to čini i u Republici Srbiji.

- U ovoj akviziciji prepoznali smo svoje potencijale, naročito u segmentu poslovanja sa stanovništvom, ali i činjenici da danas u Republici Srpskoj ne postoji niti jedna banka sa većinskim kapitalom Republike Srbije. Kao banka koja je 100 odsto u vlasništvu države Srbije i sa jasno artikulisanim državnim interesom, Banka Poštanska štedionica biće svojevrstan finansijski autoput između Srbije i Republike Srpske. Dolazimo sa jasnom misijom da finansijski podržimo i stanovništvo i privredne subjekte kako bi ekonomija Republike Srpske, kao i Republike Srbije, išla sigurnim i dinamičnim koracima napred - zaključio je Bojan Kekić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.