Izvor: Capital.ba, 17.Apr.2024, 16:28

Banjalučki biznismen preko Hrvatske „cilja“ biznis sa elektronskim novcem

BANJALUKA – Republika Srpska usvojila je krajem prošle godine Zakon o elektronskom novcu, a Agencija za bankarstvo RS bi do kraja godine trebala izdati prve licence onima koji žele da ga obrću. FOTO: Agencije Jedan od prvih u redu je banjalučki biznismen Jelenko Lolić, koji ovo tržište „cilja“ sa već razrađenim projektima iz Republike Srpske i Hrvatske. Sa jedne strane, on je suvlasnik preduzeća „Digital Money Transfer“ iz Banjaluke koje je razvilo aplikaciju „Lova“, dok je na drugoj strani partner zagrebačkoj firmi „Aircash“ koje već ima razrađeno tržište u cijeloj Evropi, a koja je početkom godine u Banjaluci otvorila kćerku firmu „Aircash AC“. Predstavnici ovih firmi na današnjoj konferenciji „DDays“...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"D Days" konferencija u Banjaluci: Prve licence za elektronski novac do kraja godine

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Apr.2024, 12:31

BANJALUKA – Agencija za bankarstvo Republike Srpske bi trebala do kraja godine da izda prve licence kako bi svi zainteresovani mogli da obrću elektronski novac.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.