Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 20:33

Banja Zlatar prodata za dva i po miliona evra

Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši prodat je, potvrdio je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, a ugovor s novim vlasnikom, firmom Metal Investments Jurop d.o.o iz Beograda, overen je 9. februara u Prijepolju.
Kupac je ugovorenu cenu platio nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora, a reč je 2.546.000 evra, što je za oko 200.000 evra više od početne cene.

Uplatom je kupac ispunio uslov da preuzme vlasništvo nad nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poznatim centrom za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja.
Banjski kompleks je više puta oglašavan za prodaju. Prvi put u oktobru 2019, kada je početna cena bila 3,9 miliona evra. Kasnije je ona smanjivana, da bi na četvrtom oglasu iz oktobra prošle godine, po kome je i prodat, iznosila nešto više od 2,3 miliona evra.
Kompleks Zlatar je sagrađen na 1.235 metara nadmorske visine, a zbog ogromnih dugova je zatvoren pre desetak godina, posle čega je prešao u vlasništvo Vlade Srbije i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje zaposlenih.
Kako navodi list Varoške novine, "Metal Investments Jurop" je, osim kompleksa čija je površina 12.298 kvadrata, kupovinom dobio i više od četiri hektara zemljišta na najlepšem delu planine.
List navodi i da je objekat u međuvremenu dosta propao ali i da bi stanje trebalo da se popravi, budući da se očekuje da do leta počne njegovo renoviranje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjski kompleks Zlatar prodat za 2,5 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2021

NOVA VAROŠ - Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši prodat je za 2.546.000 evra, što je za oko 200.000 evra više od početne cijene.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Prodata banja Zlatar za dva i po miliona evra

Izvor: Radio 021, 09.Mar.2021

Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši je prodat, potvrdio je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, a ugovor s novim vlasnikom, firmom Metal Investments Jurop d.o.o iz Beograda, overen je 9. februara u Prijepolju...Kupac je ugovorenu cenu platio nekoliko dana nakon potpisivanja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.