Izvor: S media, 03.Maj.2013, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banalni trikovi koji osvajaju kupce: Kako da prodate automobil po najboljoj mogućoj ceni

U oba slučaja, najvažnije je da za vaš polovnjak dobijete što više novca, pa je potrebno obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Operite, ispolirajte, ali i usisajte čitav automobil

Temeljno operite vašeg četvorotočkaša, očistite svu prljavštinu, naročito unutrašnji deo blatobrana, jer se tu tokom zime nataloži velika količina soli, ali i blata.

Nakon detaljnog pranja spoljašnjosti pogledajte da li je i koliko limarija matirala, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pa odvojite jedno popodne ili dan vikenda i uradite poliranje vašeg automobila. Osim što ćete biti zadivljeni sjajem, sigurno ćete, prilikom prodaje, postići veću cenu nego da ovaj korak niste načinili.

Zamenite presvlake

Svaki kupac poželeće da provoza automobil, pa će se samim tim naći unutar vašeg vozila. Pocepane presvlake svakako će pokvariti utisak - minimalnim ulaganjem od 10 – 20 evra učinite da automobil izgleda lepše.

Zamenite oblogu volana

Oni malo zahtevniji kupci, sigurno će obratiti pažnju i na sam volan, ali i menjač. Zbog toga pogledajte u kakvom se stanju oni nalaze i ukoliko je potrebno zamenite oblogu na menjaču novom, kao i deo oko menjača.

Sredite ogrebotine na limariji

Ogrebotine na vratima ili oko farova možete veoma lako srediti, odnosno prefarbati odgovarajućom bojom.

Ispolirajte farove

Farove možete ispolirati namenskim polir ili profesionalnim pastama, kao i koristeći specijalnu opremu, međutim odličan efekat možete postići malim, jeftinim trikovima, uz pomoć paste za zube.

Servisna knjižica uvek pri ruci

Bez obzira koliko je star vaš četvorotočkaš trudite se da sve popravke, kao i svaku zamenu ulja, redovno beležite na jednom mestu, u „servisnoj knjižici“. Na taj način ćete budućem kupcu odmah pokazati, ali i dokazati koliko ste uložili u automobil, kao i kada.

Izvor: Halo oglasi, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.