Izvor: B92, 23.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajec: Novi aranžman i rebalans

Beograd -- Vlada će morati da traži novi aranžman sa MMF-om i da donese socijalni program, kako bi ublažila posledice ekonomske krize, kaže savetnik premijera Jurij Bajec.

Pregovori će početi posle prvog kvartala ove godine, najavljuje Bajec. Bajec je pre okruglog stola Samostalnog sindikata o ekonomskoj krizi rekao da je moguće da Vlada Srbije nastavi i proširi program povoljnog kreditiranja građana i privrede, koji se primenjuje od danas, ukoliko on da rezultate i ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude veliki broj zainteresovanih preduzeća.

"Mi ćemo biti primorani da zatražimo novi značajan finansijski aranžman sa MMF-om i taj aranžman će se pregovarati posle prvog kvartala, kada konačno vidimo kakva je situacija u privredi”, izjavio je on.

”Posle toga, ukoliko se taj aranžman odobri, veoma brzo ćemo zatražiti dodatna sredstva od Evropske unije, Svetske banke i veoma brzo aktivirati već postojeće inostrane kredite, kako bismo obezbedili dovoljna sredstva da, s jedne strane, ojačamo deviznu komponentu Srbije i njenu likvidnost prema inostranstvu, a s druge strane, da obezbedimo, ukoliko to bude potrebno, a ja mislim da će morati - rebalans budžeta”, najavio je Bajec.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.