Bajden udara i na kriptovalute: SAD spremaju novu strategiju

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 20:05

Bajden "udara" i na kriptovalute: SAD spremaju novu strategiju

Američki predsednik Džo Bajden trebalo bi da ove nedelje potpiše izvršni nalog u kome će biti predstavljena strategija vlade o kriptovalutama.

Nalog će uputiti federalne agencije da prouče potencijalne regulatorne promene, kao i uticaje kriptovaluta na bezbednost, ekonomiju i finansijsku stabilnost, prenosi Capital.com pozivajući se na Bloomberg.

Sveobuhvatni nalog uključuje ispitivanje digitalne valute centralne banke (CBDC) i uticaj rudarenja kriptovaluta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na okolinu. Federalne rezerve će ispitati CBDC (kriptovalute centralne banke). Upravni odbor FED započeo je konsultacije vezane za CBDC 22. januara.

Agencija za zaštitu životne sredine i Kancelarija za nauku i tehnologiju sproveli bi studiju o uticaju digitalnih sredstava na životnu sredinu, navodi Yahoo Finance. Očekuje se da će pojedinačne agencije izvesti svoje zaključke kasnije ove godine.

Nalog, koji je izrađen prošle godine, trebalo je da bude potpisan krajem februara, one sedmice kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.