Bajden razočaran odlukom OPEK+ grupe: Razmatramo...

Izvor: B92, 06.Okt.2022, 19:51

Bajden razočaran odlukom OPEK+ grupe: "Razmatramo..."

Američki predsednik Džo Bajden izrazio je danas razočarenje zbog plana zemalja grupe OPEK+ da smanje proizvodnju nafte.

Takođe je saopštio da Sjedinjene Države razmatraju raspoložive alternative.

"Razmatramo koje moguće alternative imamo. Postoji mnogo alternativa. Još se nismo odlučili. Ali, ovo je razočarenje", rekao je Bajden novinarima u Beloj kući na pitanje o odluci naftne alijanse, prenosi Rojters.

Postignut dogovor: Smanjenje – dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona dnevno; Morgan Stenli podigao prognozu cene

Grupa OPEK+ se u sredu dogovorila da oštro sreže proizvodnju nafte, što će ponudu, koja je već oskudna, dodatno smanjiti i učiniti rast cena benzina izvesnijim neposredno pred američke izbore na sredini mandata u novembru, na kojima Bajdenove demokrate brane svoju kontrolu u Predstavničkom domu i Senatu.

Upitan da li se kaje zbog svoje odluke da ranije ove godine poseti u Saudijsku Arabiju, Bajden je rekao da se to putovanje u suštini nije ticalo nafte.

"To putovanje je bilo o pitanjiima Bliskog istoka i oko Izraela i...racionalizacije stavova“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.