Bajden im stao na put

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 10:59

Bajden im stao na put

Bitkoin i druge kriptovalute pretrpele su pozamašne gubitke.

Do toga je došlo zbog zabrinutosti da će plan američkog predsednika Džoa Bajdena za povećanje poreza na kapitalne investicije obuzdati ulaganja u digitalnu imovinu.

Do pada je došlo nakon izveštaja da Bajdenova administracija planira niz izmena američkog poreznog zakona, uključujući i plan da se gotovo udvostruči porez na kapitalnu dobit, čak na 39,6 posto za ljude koji zarađuju više od milion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara.

Bitkoin, najveća i najpopularnija kriptovaluta, pao je za pet posto na 48.8867 dolara, padajući ispod granice od 50.000 dolara prvi put od početka marta.

Njegovi manji rivali iter (ether) i XRP pali su za oko sedam posto.

Dok se mediji bave planom koji šteti kriptovalutama, a pojedinačni investitori žale na gubitke, neki trgovci i analitičari kažu da će pad verovatno biti privremen.

Poručuju, međutim, da bi moglo proći dosta vremena pre nego što cene opet počnu da rastu, piše Rojters, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.