Izvor: B92, 01.Avg.2023, 09:48

Bajatović: Srbija je bezbedna

Gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da je situacija sa snabdevanjem gasa u Srbiji odlična.

Potvrdio je da imamo obezbeđene rezerve u gasa u magacinu.

"Radimo na diverzifikaciji. Zaista smo preduzeli sve korake, dobro se stoji i finansijski. Možemo da kažemo da smo, što se količine gasa tiče, bezbedni. Za sada imamo više od pola potrebne količine gasa za grejnu sezonu", kazao je.

Što se tiče poskupljenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bajatović je podsetio je da je ministarka energetike Dubravka Đedović nedavno najavila da su preuzete obaveze sa poskupljenje gasa. Potvrdio je da će cena gasa biti u skladu onoga što se dešava na tržištu i da poskupljenje sigurno neće biti veće od 10 odsto.

Naglasio je da je sve transparentno, "da se do poslednje pare zna za koliko je država u kom periodu dala novca".

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajatović o povećanju cena gasa: Naredno poskupljenje neće biti veće od 10 odsto

Izvor: Blic, 01.Avg.2023

Srbija ima dovoljne količine gasa za naredni period, a ako dođe do još jednog poskupljenja tog energenta ove godine, ono sigurno neće biti veće od 10 odsto, izjavio je danas generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.