Bajatović: Pregovori o prodaji NIS završeni, danas parafiranje ugovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Pregovori o prodaji NIS završeni, danas parafiranje ugovora

BEOGRAD - Član srpskog pregovaračkog tima za realizaciju energetskog sporazuma sa Rusijom Dušan Bajatović potvrdio je danas da su pregovori o prodaji Naftne industrije Srbije (NIS) završeni. Bajatović nije hteo da govori o detaljima dogovora, ali je kazao da će neko od članova pregovaračkog tima dati zvanično saopštenje.

Državni sekretar u Ministarstvu energetike Srbije Dušan Mrakić izjavio je da će danas biti parafiran ugovor o prodaji 51 odsto kapitala Naftne industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije (NIS) Rusima za 400 miliona evra. Mrakić je kazao i da će sva dokumenta iz energetskog sporazuma biti potpisana do kraja ove sedmice na najvišem drzavnom nivou.

"Dokumetna će potpisati predsednici Srbije i Rusije Boris Tadić i Dimitrij Medvedev u Moskvi", kazao je Mrakić.

Srbija i Rusija potpisale su 25. januara u Moskvi energetski sporazum kojim je predviđena prodaja 51 odsto kapitala NIS-a ruskoj državnoj energetskoj kompaniji Gasprom za 400 miliona evra, izgradnja

magistralnog gasovoda Južni tok kroz Srbiju i završetak podzemnog skladišta gasa Banatski dvor.

Tim sporazumom je predviđeno da se do kraja ove godine potpiše ugovor o prodaji NIS-a.

"Gasprom" bi trebalo i da uloži 500 miliona evra u modernizaciju srpske naftne kompanije do 2012. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.