Bajatović: Od staklare 35 mil. evra

Izvor: B92, 11.Sep.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Od staklare 35 mil. evra

Beograd -- U Srpsku fabriku stakla u Paraćinu biće investirano oko 22 miliona evra kada je preuzime novi vlasnik, kaže generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Oko 35 miliona evra biće plaćeno Srbijagasu, u čijem je staklara trenutno sastavu, što je 10 miliona više od troškova koje je to javno preduzeće imalo na osnovu isporuka gasa staklari, rekao je on.

Bajatović je naglasio da se staklara ne prodaje starom vlasniku, već je reč o "Rubin indastri", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << firmi koju je formirala bugarska Prva korporativna banka i koja je u sastavu "Glas indastri".

Taj aranžman je dobar, konstatovao je Bajatović i naveo da je planirano da ukoliko bugarski investitor ne realizuje dogovorena ulaganja u roku od godinu i po dana staklara bude vraćena Vladi Srbije.

Za otkup potraživanja od banaka i od Fonda za razvoj biće obezbeđeno 10 miliona evra, a po četiri miliona treba da daju država i bugarski partner za socijalni program, napomenuo je Bajatović koji je naglasio da bugarski partner zahteva da broj radnika bude smanjen na 800 ljudi.

Bajatović je najavio da će Azotara iz Pančeva uskoro započeti investicioni ciklus od oko 70 miliona evra. "Očekujem da ćemo u naredne dve nedelje u Vladi Srbije dogovoriti konačnu verziju za Azotaru", rekao je Bajatović

Po Bajatoviću na Vladi je da se odluči da li će tu fabriku prodavati sada ili pošto počne investicioni ciklus, uz korporativne garancije Srbijagasa, vredan 33 miliona evra što to bi Azotaru napravilo izvoznikom.

Srbijagas je i Azotaru ranije preuzeo zbog dugovanja za isporučeni, a nenaplaćeni gas.

On je podsetio da je već dogovoreno da Azotara gas plaća isporukama robe, što će doprineti da lakše bude nađen strateški partner. Već postoji interesovanje nemačkih, italijanskih i ruskih firmi za strateško partnerstvo u Azotari, zaključio je generalni direktor Srbijagasa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srpsku fabriku stakla biće uloženo 22 miliona evra

Izvor: Economy.rs, 11.Sep.2011

U "Srpsku fabriku stakla" u Paraćinu biće investirano oko 22 miliona evra kada je preuzime novi vlasnik, međunarodni konzorcijum "Glas indastri“, izjavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Nastavak na Economy.rs...

Gasa ima, ali ko će ga platiti?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2011, 14:01

BEOGRAD -..Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će Srbija imati dovoljne količine gasa i da ne očekuje nikakve probleme u snabdevanju tim energentom...Bajatović je rekao da će i predstojeća grejna sezona biti "finansijski problematična, a ne po količinama gasa"...Bajatović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.