Baidu kreće u masovnu proizvodnju autonomnih autobusa

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jul.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baidu kreće u masovnu proizvodnju autonomnih autobusa

PEKING - Kineski tehnološki div Baidu izvijestio je da će započeti masovnu proizvodnju samovozećeg autobusa, a nakon što je s proizvodne linije u jugoistočnoj kineskoj provinciji Fujian izašao stoti primjerak tog novorazvijenog modela.

Samovozeći autobus Apolong razvijen je u suradnji Baidua i proizvođača komercijalnih vozila King Long.

Autobus nema upravljač, vozačko sjedalo i kočnicu, a umjesto toga je opremljen autonomnim sustavom vožnje Baidu Apollo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koji je u stanju prepoznati okolinu, predvidjeti kretanje vozila i pješaka, kao i isplanirati optimizirane rute na temelju karata visoke razlučivosti i inteligentnih senzorskih sposobnosti, navodi zamjenik tehnološkog direktora King Longa Chen Weixiangu.

U početku će se autobus koristiti u poluzatvorenim i zatvorenim područjima, poput industrijskih parkova i zračnih luka, s ograničenom brzinom od 20 do 40 kilometara na sat.

Autobusi će biti u probnoj vožnji u Pekingu, Xionganu, Pingtanu, Guangzhouu, Shenzhenu i drugim kineskim gradovima, a u skoroj budućnosti očekuje se i njihov izvoz u Japan.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.