Bafet ulaže i u IT, kupio akcije Epla, merka Jahu

Izvor: B92, 17.Maj.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bafet ulaže i u IT, kupio akcije Epla, merka Jahu

Kompanija Berkšir hatavej kupila je 9,8 miliona akcija Epla.

Epl je izgubio milijarde dolara vrednosti od aprila kada je obelodanio veliki pad prodaje svojih telefona "ajfon".

Kompanija Berkšir hatavej čiji je predsednik investitor Voren Bafet, obelodanila je investiciju u podnesku Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) nabraćajući promene u svom portfoliju od 129 milijardi dolara.

Bafet je izbegavao tehnološke kompanije jer je, kako je rekao, suviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teško opredeliti se za one koje će dugoročno dominirati, a izuzetak je napravio 2011, kada je uzeo udeo u kompaniji IBM.

Ima nagoveštaja da će Bafet učestvovati i u kupovini internet-pretraživača Jahu.

Bafet izbegava da investira u oblasti koje ne poznaje, a u onima koje poznaje, investira u stabilne vrednosti, kao što su američko osiguranje Geiko, Vels Fargo, Koka-Kola, Ameriken Ekspres. Bafet kaže i da njegove investicije moraju biti velike da bi bile efikasne, dok investicije manje od milijardu dolara prepušta su-ulagačima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bafet ulaže u IT, kupuje akcije Epla i Jahua

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2016

Kompanija Berkšir hatavej kupila je 9,8 miliona akcija Epla...Epl je izgubio milijarde dolara vrednosti od aprila kada je obelodanio veliki pad prodaje svojih telefona "ajfon"...Kompanija Berkšir hatavej čiji je predsjednik investitor Voren Bafet, objelodanila je investiciju u podnesku Komisiji za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.