Badel 1862 i Radenska potpisali ugovore o brendovima i distribuciji

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Feb.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Badel 1862 i Radenska potpisali ugovore o brendovima i distribuciji

ZAGREB - Badel 1862 u srijedu je s Radenskom potpisao ugovor o prodaji svojih brendova Nara, Inka i Voćko te o Badelovoj distribuciji PepsiCo asortimana u HoReCa kanalu u Hrvatskoj, izvijestili su iz Badela.

Današnjim potpisom ugovora reguliraju se prava o otkupu brendova Nara, Inka i Voćko za daljnju proizvodnju u Radenskoj kao i Badelovoj distribuciji proizvoda iz asortimana PepsiCo u HoReCa kanalu za područje Hrvatske

Iz Badela ističu kako je zatvaranje pogona >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za proizvodnju bezalkoholnih pića (BAP) bila neminovna odluka radi očuvanja core biznisa. Pri tome napominju da od ulaska proizvodnje bezalkoholnih pića u sustav Badela prije deset godina, ta tvornica radi s negativnim rezultatom te je već od studenog 2013. bilo jasno da će se morati zatvoriti.

Nakon što je Uprava uložila napore za sanaciju BAP-a koji nisu uspjeli, donesena je odluka o konačnom zatvaranju proizvodnje s 31. prosinca 2015. Zatvaranjem pogona učinjen je velik korak u restrukturiranju Badela 1862, što nosi niz korisnih učinaka na rad kompanije s obzirom na dugogodišnji akumulirani gubitak, navodi se u priopćenju.

U Badelu je trenutačno zaposleno oko 500 radnika, a u pogonu BAP-a bilo ih je 47. Njih 26 je prešlo u druge proizvodne pogone Badela, a 16 se dobrovoljno prijavilo za zbrinjavanje. Svi radnici koji odlaze iz Badela 1862 dobit će otpremnine prema Kolektivnom ugovoru, ističu iz Badela.

Napominju kako je slijedom odluke o gašenju pogona BAP-a otkazan i ugovor s PepsiCo o punjenju Pepsi i ostalih proizvoda iz asortimana PepsiCo, a PepsiCo je zatim potpisao ugovor s Radenskom za ekskluzivnog punitelja i distributera za Hrvatsku.

Ugovori s Radenskom optimalno su rješenje za Badel 1862, koji se s jedne strane potpuno usmjerava na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, a s druge strane jača svoju konkurentsku poziciju u oštroj tržišnoj utakmici s inozemnim brendovima, ističu iz Badela.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.