Bačka Topola: Tri nova preduzeća u industrijskoj zoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Topola: Tri nova preduzeća u industrijskoj zoni

Bačka Topola, opština na severu Srbije postala je pravo gradilište. U toku su radovi na izgradnji savremenog kompleksa bazena, problem sa hotelom koji je godinama stajao kao ruglo u centru se rešava, a svakim danom se investitori sve više interesuju i za ulaganje u industrijsku zonu.

Industrijska zona u Bačkoj Topoli ove godine je postala bogatija za tri nove kompanije.

Reč je o fabrici mleka, kompaniji KITE, koja se bavi proizvodnjom veštačkog đubriva, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompanija MIDMAS trenutno oprema objekat, a baviće se proizvodnjom električnih uređaja i to uglavnom za izvoz.

"Mi smo inače i firma iz Bačke Topole i odlučili smo da investiramo u našu opštinu, u blizini nam se nalazi naša mala fabrika i odlučili smo da povećamo proizvodnju. Odlučili smo se jer su odlični uslovi, infrastrukturni i površine koje nam odgovaraju", kaže direktor MIDMAS, Marko Predojević.

U industrijskoj zoni Jug posluju kompanije: AIK Bačka Topola, kafilerija "Žibel", Industrija mesa Bačka Topola i "Perutnina-Ptuj", dok u staroj zoni francuski "Lor", "Kapriolo" fabrika bicikala, štamparija "Usluga", "Kompart" i druge firme", ističe i dodaje da u toj zoni posluje više kompanija.

"Ono što je važno, mi smo ispred lokalne samouprave industrijsku zonu maksimalno uredili. Putna infrastruktura je završena, kopletna kanalizaciona mreža i stvorili smo uslove za dolazak investitora i sa njima vodimo intenzivne razgovore. Naravno tu su nove trafo stanice i sve ono je neophodan preduslov. Uz pomoć Vlade Republike Srbije vodimo razgovor sa jednom jakom slovačkom kompanijom koja takođe želi da kupi parcelu unutar industrijske zone i zaposli nekih 150 novih radnika i mislim da smo zaokružili jednu lepu celinu", navodi je Nemanja Simović, predsednik UO Komgrad.

Pored asfaltiranja novih ulica koje su godinama, pa čak i decenija bile zaboravljene u toku su radovi i na hotelu u centru Bačke Topole.

Kada su se rešili imovinsko pravni odnosi danas je ovaj objekat u vlasništvu opštine.

Na hotelu su skinute dve gornje etaže, u toku je postavljanje krova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.