BLIC PITA Ministar privrede odgovorio kada će porasti plate u PRIVATNOM SEKTORU

Izvor: Blic, 09.Mar.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLIC PITA Ministar privrede odgovorio kada će porasti plate u PRIVATNOM SEKTORU

Ministar privrede Goran Knežević bio je jedan od angažovanijih učesnika na upravo završenom Kopaonik Biznis forumu, a za "Blic" je komentarisao da li će, kada i koliko porasti plate radnicima u privatnom sektoru, pošto su u javnom sektoru plate već porasle.

Blic: Kada će građani imati veće plate?

Knežević: Sigurno možemo očekivati u toku ove godine da će plate u javnom sektoru i penzije biti veće. Privatni sektor već povećava plate i one >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su neznatno skočile.

Blic: Koliko će iznositi povećanje zarada?

Knežević: To ne mogu sada da kažem, da li će biti jedan, pet, sedam ili 50 odsto.

Blic: Nekome ko prima 20.000 dinara razlika između jedan i sedam odsto je ogromna.

Knežević: Slažem se, ali svako povećanje mora da bude realno, mora da bude povezano sa održivošću. Nije sporno da se povećaju plate. MMF nikome nije dozvolio da u toku aranžmana poveća zarade, a mi smo to uradili prošle godine. I ove godine ćemo povećati, i to je znak da je Srbija na dobrom putu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.