BG: Nikada nije urađeno kao ove godine FOTO

Izvor: B92, 18.Sep.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Nikada nije urađeno kao ove godine FOTO

Beograd -- U beogradskoj opštini Surčin asfaltirano je oko kilometar puta na pravcu Bečmen-Petrovčić.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića sa "Putevima Srbije" je dogovoreno da se uradi još 2,2 kilometra puta prema Petrovčiću.

"Na zahtev gradske opštine Surčin i njenog predsednika Steve Šuše krenulo se u postupak uređenja trotoara i puta u Bečmenu. Asfaltirano je oko kilometar puta koji je bio u jako lošem stanju", rekao je Vesić novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Osim toga urađeni su i trotoari u dužini od 2, 4 kilometra, rekao je Vesić i istakao da je to važno naročito zbog bezbednosti dece.

Grad Beograd je sa "Putevima Srbije" dogovorio da se uradi još 2, 2 kilometra puta prema Petrovčiću, naglasio je Vesić i najavio da će JKP "Beograd put" sa tim radovima početi u narednih nekoliko dana.

Vesić je istakao da je Grad Beograd u poslednje dve godine u puteve u Surčinu uložio skoro 140 miliona dinara.

"Uradili smo 15 velikih ulica, više od pet kilometra asfalta tako da mislim da se zaista odavno nije toliko ulagalo u Surčin", rekao je Vesić.

On je naglasio da Grad ne pravi razliku, već pođednako tretira gradske i prigradske opštine.

"Šta više, prigradske opštine moraju da imaju i više radova iz prostog razloga što u njima nedostaje infrastruktura koja postoji u gradu. Svi građani Beograda treba da budu jednaki, da imaju pravo na dobar put, prevoz, kanalizaciju i vodu", rekao je Vesić i dodao da se Grad trudi da u prigradskim opštinama podigne kvalitet života ljudi.

Predsednik opštine Surčin Steva Šuša se zahvalio Gradu Beogradu i Vesiću što je prepoznao potrebe meštana te opštine.

"Nikada ovoliko nismo uradili koliko smo uradili ove godine", rekao je on i dodao da je naviše urađeno u putnoj infrasturkturi.

Šuša je podsetio da se u Surrčinu trenutno radi kanalizacija, a vrednost tih radova je više od 130 miliona dinara.

"To je posao koji ćemo raditi do kraja godine, a već iduće godine počinjemo da priključivanjem domaćinstava na kanalizacionu mrežu", dodao je Šuša. Naglasio je da Savez Organsko FBiH nastavlja s pružanjem podrške tom sektoru i na prostoru cijele jugoistočne Evrope, budući da je taj Savez osnivač mreže South East European Organic Network (SEEON) sa sjedištem u Berlinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.