BG: Izabran konzorcijum za gondolu, cena 15 mil. EUR

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Izabran konzorcijum za gondolu, cena 15 mil. EUR

Beograd -- Grad Beograd odabrao je konzorcijum tri domaće i jedne strane firme za izgradnju gondole u glavnom gradu Srbije.

Kako je objavljeno u saopštenju Grada, posao izgradnje gondole od Ušća do Kalemegdana dodeljen je grupi ponuđača "Leitner S.p.a Vipiten”, "КOTO” d.o.o., "Elkoms” d.o.o. i "Del ing” d.o.o.

"Ponuda grupe ponuđača je u postupku javne nabavke ocenjena je kao najpovoljnija, pa je Кomisija za nabavku dala predlog da se donese odluka o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodeli ugovora. Ponuda za izgradnju gondole iznosi 1.794.000.000 dinara bez PDV-a", izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, navodi se u saopštenju.

Radojičić je naveo da, ukoliko u narednih deset dana ne bude bilo žalbe na postupak javne nabavke, ugovor će se sklopiti sa tri domaće firme i jednom kompanijom iz Italije.

Prema rečima Radojičića, zakonski rok za žalbu je deset dana, a nakon toga potpisaće se ugovor sa izvođačem.

Za izgradnju gondole od Ušća do Kalemegdana u Beogradu stigle su dve ponude.

Kako je rekao, trasa gondole biće duga kilometar, stanica na jednoj strani će se nalaziti u blizini pristaništa i "Beton hale", a na drugoj nedaleko od Poslovnog centra "Ušće".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radojičić: Gondolu grade tri domaće i jedna italijanska kompanija

Izvor: RTS, 07.Dec.2018

Grad Beograd odabrao je konzorcijum tri domaće i jedne italijanske firme za izgradnju gondole u glavnom gradu Srbije. . Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u postupku javne nabavke za izgradnju gondole...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.