BEZ PUTARINE U NEMAČKOJ: Otkazani sporni ugovori, šteta obveznicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ PUTARINE U NEMAČKOJ: Otkazani sporni ugovori, šteta obveznicima

Nemačka je otkazala ugovore kompanijama zaduženim za uspostavljanje sistema naplate putarine, izjavio je danas portparol Ministarstva saobraćaja.

Nakon što je najviši evropski sud presudio da nemački plan za uvođenje putarina krši zakone Evropske unije sve je otkazano.

Nemački operater kartica za putarinu CTS Eventim i austrijska firma specijalizovana za sisteme naplate na putevima potpisali su u decembru prošle godine ugovor s nemačkom državom vredan dve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << milijarde evra za upravljanje sistemom naplate putarine.

Na pitanje o mogućoj šteti za nemačke poreske obveznike zbog otkazivanja ugovora, portparol ministarstva saobraćaja je rekao da trenutno nema komentar o tome.

Portparol CTS Eventim-a odbio je da komentariše otkazivanje ugovora, ali je naveo da kompanija stoji iza jučerašnjeg saopštenja da ugovor sadrži zaštitne klauzule koje firmu i njene deoničare štite od štete izazvane raskidom ugovora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.