BESPLATNE EKOLOŠKE PEŠAČKE TURE NA VELIKOM RATNOM OSTRVU: Gradska opština nastavlja sa promocijom Zemuna (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 15:04

BESPLATNE EKOLOŠKE PEŠAČKE TURE NA VELIKOM RATNOM OSTRVU: Gradska opština nastavlja sa promocijom Zemuna (FOTO)

Gradska opština Zemun nastavlja sa projektima koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu i srce ekološkog turizma Beograda.

Tokom avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko šetnje posetioci će biti upoznati sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja, urbanizacije...

Nakon dvosatne šetnje ''stazom zdravlja'' u okviru 2. zone zaštite na ostrvu, u Zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko kviz i eko radionice za decu.

Ture će se održavati sredom i subotom, sa početkom u 9 časova i trajaće tri sata.

Prvi termin je 3. avgust, a poslednji 31. avgust 2021. godine.

Predviđeno je da mesto okupljanja bude na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ''Lido''.  Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i  udobnu obuću.

POZIVAMO GRAĐANE DA SE PRIJAVE I ISKORISTE BESPLATNE PROGRAME KOJE OPŠTINA ORGANIZUJE.

PRELASKOM PREKO PONTONSKOG MOSTA ZAKORAČITE U EKOLOŠKU AVANTURU.

PRIJAVA - TANJA KUKOBAT

TELEFON 069/213 2010

tanja.kukobat@zemun.rs

Tokom jula i avgusta građani će biti u prilici  da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode i zaštićeno prirodno dobro površine 211 38 hektara.

Gradska opština Zemun nastavlja sa projektima koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu. Do Velikog ratnog ostrva stiže se prelaskom preko pontonskog mosta i ulazi u ekološku oazu.

U pratnji vodiča iz Opštine, građani će u toku šetnje po velikom Ratnom ostrvu saznati o istorijatu ostrva, režimu prirode, biljnom i životinjskom svetu, raznovrsnoj ptičijoj populaciji, posebno o orlu belorepanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BESPLATNE PEŠAČKE TURE na Velikom ratnom ostrvu: Pređite preko pontonskog mosta i zakoračite u ekološku avanturu

Izvor: Blic, 03.Avg.2021

Gradska opština Zemun nastavlja sa projektima koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu i srce ekološkog turizma Beograda. Tokom avgusta, građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknut biser prirode, dunavska ada na ušću Save u Dunav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.