BELEX indeksi dodatno ojačali, trgovanje akcijama posustalo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 18:02

BELEX indeksi dodatno ojačali, trgovanje akcijama posustalo

Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je ponovo posustala, dok su indeksi Beogradske berze dodatno ojačali nakon jučerašnejg snažnog rasta.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 0,7 miliona dinara (6,2 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je porastao za 0,1 posto na 861,71 poen, a BELEXlajn je napredovao za manje od 0,1 odsto na 1.782,63 poena. Oba indeksa beleže najviše vrednosti u poslednje tri godine.

Naftna industrija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije je zaključila dan s rastom cene od 1,0 posto na 620 dinara po akciji i prometom od 0,3 miliona dinara.

Akcijama proizvođača i distributera tehničkih gasova, Meser Tehogasa, trgovano je u iznosu iznad 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 15.700 dinara.

Beogradsko preduzeće "Savremena administracija" zabeležilo je rast vrednosti na Maultilateralnoj trgovinskoj platformi od 5,0 procenata na 4.200 dinara po akciji, uz realizaciju od 0,1 milion dinara, a u istom iznosu je isprometovano i privredno drštvo Tehnohemija iz Beograda po ceni od 250 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je neznatno.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.