BDP Srbije u prvom kvartalu porastao 0,7 odsto

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 18:33

BDP Srbije u prvom kvartalu porastao 0,7 odsto

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Na sadnici je konstatovano da je u prvom kvartalu ove godine BDP ostvario rast od 0,7 odsto, što je bolje od očekivanog, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Oblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda, istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade je istakla da se očekuje da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto.

Premijerka je naglasila da inflacija usporava i stagnira i poručila da se očekuje da do kraja godine ona iznosi oko 8 odsto.

Brnabić je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na važnost izgradnje nacionalnog stadiona.

Predsednica Vlade je, govoreći o turizmu, naglasila da na tu oblast možemo direktno da utičemo i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako domaćih tako i stranih turista.

Brnabić je naglasila važnost promocije naše zemlje i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.