BAL ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE POD MASKAMA? Da li je moguće organizovati bezbednu proslavu kraja školske godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 08:12

BAL ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE POD MASKAMA? Da li je moguće organizovati bezbednu proslavu kraja školske godine

Šljokice, muzika, trubači, veselje - osmaci su spremni da poštuju sve mere, samo da im dozvole da slave matursko veče. Barem tako kažu.

U neke škole su već uveliko počele da pristižu ponude ugostitelja za organizaciju proslave maturskih večeri. Mnogima su još u sećanju prošlogodišnje proslave, što je svakako doprinelo i porastu broja zaraženih. Za sada se jedino deca raduju. Ugostitelji se nadaju, a direktori i roditelji brinu.

- Ja mislim da moramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se pridržavamo mera i da nosimo maske tada. Da poštujemo to rastojanje i da se lepo provedemo i da nam to veče ostane onda uspomena za ceo život - kaže Pavle Travica iz OŠ "Nikola Tesla" u Rakovici.

Učenica Anđela Jašarević kaže da bi po njenom mišljenju mogli da poštuju mere koje bi tada bile propisane i da bi bili oprezni.

Prošle godine u toj školi, na zahtev roditelja, zbog loše epidemijske situacije proslave nije bilo. Direktor, međutim, planira da decu odvede na trodnevnu ekskurziju, ako ne budu mogli da slave.

- Mi smo prošle godine organizovali ekskurzije osmaka i prošle su zaista dobro, uz sve mere koje su bile na snazi, pa se nadamo da ćemo moći i ove godine - kaže Stanislav Stevuljeić, direktor OŠ "Nikola Tesla".

- Ja bih iskreno volela da se održi matursko veče, uz poštovanje mera koje će tada biti donete i ukoliko se steknu uslovi - ističe roditelj jednog od đaka, Snežana Japarević.

Učenik Pavle Travica kaže da bi izgubili jedan doživljaj koji kasnije ostaje za ceo život, jer u to svi čekaju, celo školovanje, taj trenutak kada će da završe i proslave.

I đaci u srednjim školama žele matursko veče. Iako se još ne zna hoće li ga biti, devojke već obilazi butike u potrazi za haljinama. Momci prave planove ko će im biti pratilja, a poneki čak i kojim automobilom će doći po nju.

- Naša gimnazija, a koliko znam ni ostale nisu dobile ponude za matursko veče, a ovo je neki period kada roditelji kreću da skupljaju novac i otplaćuju prve rate - kaže Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija.

Ako epidemijska situacija bude povoljna, proslave će biti, ali uz maske i distancu. Jasno je da želju imaju. Ipak, pitanje je da li je moguće organizovati bezbednu maturu pod maskama, uprkos velikoj želji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.