B92.net otkriva: Ovo su najtraženije IT firme u Srbiji

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 16:20

B92.net otkriva: Ovo su najtraženije IT firme u Srbiji

Sajt za zapošljavanje IT kandidata HelloWorld.rs istraživao je u periodu od 3. aprila do 7. maja 2023. godine ko su najbolji IT poslodavci u Srbiji.

Istraživanje je sprovedeno primenom Talent X metodologije, koja se zasniva na teoriji da se iskustvo koje kompanija kreira u javnosti ili kod svojih zaposlenih formira na osnovu 6 atributa aktivnosti: iskustvo rada u kompaniji, kultura unutar kompanije, ponašanje lidera, odlike posla, mogućnosti za razvoj karijere i nagrađivanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovo istraživanje sprovodi se od 2019, a ove godine je učestvovalo više od 2.170 IT ispitanika iz cele Srbije, čime je stvorena reprezentativna slika o trenutnom stanju u IT industriji.

Rezultati istraživanja su pokazali da su najbolji IT poslodavci u Srbiji za 2023. godinu:

1. Microsoft 2. Nordeus 3. Levi9

Ove kompanije su izdvojene kao lideri u industriji, jer pružaju izuzetno pozitivno iskustvo svojim zaposlenima i postavljajući visoke standarde među IT poslodavcima. Kriza stigla i na IT tržište u Srbiji

Pored tri najbolje rangirane kompanije, u TOP 10 najboljih IT poslodavaca u Srbiji za 2023. godinu takođe su ušle i sledeće kompanije (abecednim redom):

Vega IT, Ubisoft, Symphony, HTEC Group, HOOLOOVOO, Endava, COMTRADE

Danas je održan je svečani događaj u Beogradu, na kojem su prisustvovali predstavnici IT kompanija koje je tom prilikom HelloWorld nagradio za svoj izvanredan rad. Direktorka grupe sajtova za zapošljavanje Infostud, Sonja Ćetković i Head Of Business development sajta HelloWorld.rs Davor Odobašić, uručili su priznanja dobitnicima, a rezultate istraživanja predstavio je Vladimir Damnjanović, saradnik na projektu Talent X.

Značaj istraživanja za IT sektor

Rezultati istraživanja pružaju korisne informacije ne samo kandidatima koji su u potrazi za zaposlenjem u IT sektoru, već i kompanijama koje žele da unaprede svoje radno okruženje i privuku najtalentovanije IT stručnjake.

Istraživanje Talent X metodologijom pruža dublji uvid u faktore koji čine vrhunsko iskustvo zaposlenih, a koji su ključni za uspeh u konkurentnom IT sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.