Azerbejdžanci kupuju Luku Novi Sad?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžanci kupuju Luku Novi Sad?

NOVI SAD -

Azerbejdžanska kompanija "Azerbejdžan investment kompani" vodi tajne pregovore o kupovini Luke "Novi Sad" na Dunavu, najuspešnije luke u Srbiji u kojoj se godišnje pretovari 600.000 tona razne robe.

Kako danas javlja novosadski Radio 021, delegacija te kompanije u petak, 15. jula, tajno je posetila novosadsku Luku i obavila razgovore s njenim rukovodstvom.

Isti izvor dodaje da su delegaciju činili najbliži saradnici azerbejdžanskog ministra ekonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šahina Mustafajeva, kao i predstavnici ambasade ove zemlje u Beogradu.

Iz Luke je "procurilo" da su Azerbejdžanci bili izuzetno zadovoljni njenim strateškim položajem, kao i da su uvereni u isplativost investicije.

Radio 021 navodi da informaciju o prodaji Luke azerbejdžanskoj kompaniji nisu uspeli da dobiju od srpskog ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, u čijem resoru je i taj posao.

Nezvanično, Mrkonjić je u svom kabinetu u prošli utorak primio azerbejdžanskog ambasadora Aldara Hasanova, i u načelu je postignut dogovor o prodaji Luke "Novi Sad".

Zanimljivo je da je na novosadskom Keju pored Dunava početkom juna svečano otvoren spomenik čuvenom azerbejdžanskom kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju, kome su prisustvovali i predsednici dve države.

Tad se spekulisalo da je podizanje spomenika azerbejdžanskom kompozitoru, zapravo, uvod u ekonomsku saradnju, koja bi Srbiji omogućila kupovinu jeftine nafte od prebogatog Azerbejdžana.

Robna razmena između Srbije i Azerbejdžana u proteklih godinu dana sa 1,5 miliona evra porasla je na 184 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azerbejdžanci kupuju Luku “Novi Sad” ?

Izvor: Capital.ba, 18.Jul.2011

NOVI SAD, Azerbejdžanska kompanija 'Azerbejdžan investment kompani' vodi tajne pregovore o kupovini Luke 'Novi Sad' na Dunavu, najuspješnije luke u Srbiji u kojoj se godišnje pretovari 600 000 tona razne robe. Kako danas javlja novosadski Radio 021, delegacija te kompanije u petak, 15. jula, tajno...

Nastavak na Capital.ba...

Tajni pregovori o kupovini Luke "Novi Sad"?

Izvor: S media, 18.Jul.2011

Azerbejdžanska kompanija "Azerbejdžan investment kompani" vodi tajne pregovore o kupovini Luke "Novi Sad" na Dunavu. ..Delegacija "Azerbejdžan investment kompani" je u petak, 15. jula, tajno posetila novosadsku Luku "Novi Sad" i obavila razgovore s njenim rukovodstvom, javlja novosadski Radio 021...Isti...

Nastavak na S media...

Firme iz Azerbejdžana ulažu milione u vojvođanske luke

Izvor: Blic, 19.Jul.2011, 01:10

NOVI SAD - Predstavnici kompanije „Azerbejdžan investment kompani“, koje je predvodio najbliži saradnik azerbejdžanskog ministra ekonomije Šahina Mustafejeva, posetili su protekle nedelje novosadsku luku i istakli da su zainteresovani da investiraju 10 miliona evra u to preduzeće. ..Kako saznaje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.