Azerbejdžan želi da gradi veliku luku na Dunavu i kupuje firme po Srbiji

Izvor: Blic, 17.Jul.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azerbejdžan želi da gradi veliku luku na Dunavu i kupuje firme po Srbiji

Azerbejdžan je zainteresovan za izgradnju velike luke na Dunavu u Srbiji, privatizaciju srpskih luka i preduzeća, kao i ulaganja u energetiku, izjavio je danas ambasador Azerbejdžana u Beogradu Eldar Hasanov i za septembar najavio održavanje biznis foruma privrednika dve zemlje, u Beogradu.

U intervjuu Tanjugu ambasador Hasanov je rekao da je ta zemlja na obali Kavkaskog mora zainteresovana i za izgradnju luke na Savi kod Šapca, intermodalnog terminala za kombinovani transport >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i gradnju preostalih deonica koridora 10 kod Pirota i Grdelica, za koje još nisu raspisani tenderi.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije je 13. jula saopštilo da je Azerbejdžan zainteresovan za izgradnju luke na Dunavu na površini od 200 hektara.

Ambasador Hasanov o želji Azerbejdžana da ulaže u Srbiju:

Ambasador Azerbejdžana kaže da su toj zemlji interesantne i srpske fabrike i nekretnine, ističući da postoji obostarana zainteresovanost za otvaranje zajedničkih preduzeća u Srbiji i Azerbejdžanu.

"Srpska strana takođe želi da otvori niz preduzeća u Azerbejdžanu i zbog toga će u septembru u Beogradu biti održan ozbiljan biznis forum na kojem će se susresti najveće kompanije iz Azerbejdžana i Srbije, koje će moći da se upoznaju i dogovore o konkretnoj saradnji", rekao je on.

Ambasador Hasanov o potencijalima Srbije:

Hasanov je kazao da su se predsednici Azerbejdžana i Srbije Ilham Alijev i Boris Tadić tokom susreta u junu u Beogradu dogovorili da se ulože svi napori kako bi ekonomski odnosi bili dobri koliko i politički koji su, kako je naglasio ambasador, trenutno na najvišem nivou.

U Srbiju je, po nalogu predsednika Azerbejdžana, ove nedelje doputovala delegacija stručnjaka koja je održala tridesetak sastanaka na kojima su predstavnici Srbije predstavili mnoštvo projekata iz raznih oblasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.