Izvor: B&F Online, 15.Feb.2015, 11:44 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Aviokompanije: U prvoj klasi đakonije, običnim putnicima suv sendvič ili ništa
Velike aviokompanije su zbog ekonomske krize i konkurencije niskotarifnih kompanija, koje i sendviče naplaćuju, na kratkim letovima počele da štede na obrocima za putnike. Međutim, u poslovnoj i prvoj klasi utrkuju se da udovolje zahtevnim putnicima i za to su spremne da angažuju prvoklasne kuvare i potroše mnogo novca. Ishrana u avionima je ogromno tržiste, koje je konsultantska kuća Arčeri za strateški konsalting (Archery) procenila na 10 milijardi evra. Posluženje u oblacima ima i specifične izazove: hrana se priprema i do 24 časa pre konzumiranja, a stručnjaci ukazuju da se čulo ukusa na tim visinama menja. Na visini od 10.000 [...]
The post Aviokompanije: U prvoj klasi đakonije, običnim putnicima suv sendvič ili ništa appeared first on Biznis i Finansije.