Avio-kompanija Izidžet najavila smanjenje radne snage za trećinu

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 16:55

Avio-kompanija Izidžet najavila smanjenje radne snage za trećinu

London -- Britanska aviokompanija Izidžet saopštila je da će ukinuti 4.500 radnih mesta, odnosno jednu trećinu, zbog krize izazvanom pandemijom koronavirusa.

Kompanija, čija je aktivnost obustavljena nekoliko nedelja, namerava da se prilagodi slabijem vazdušnom saobraćaju tokom dužeg perioda.

Uprava Izidžeta saopštila je da će smanjenje radnih mesta za 30 odsto biti maksimum. U toj kompaniji je zaposleno oko 15.000 ljudi.

Ta britanska niskobudžetna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviokompanija ranije je saopštila da planira da nastavi određene letove od 15. juna, uglavnom na unutrašnjim linijama u Velikoj Britaniji i u Francuskoj, uz sanitarne mere u avionima.

Gotovo svi avioni Izidžeta su sada prizemljeni zbog pandemije koronavirusa koja je paralisala vazdušni saobraćaj u celom svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.