„Autoprevoz“ ne odustaje od 12 miliona KM odštete od Grada Banjaluka

Izvor: Capital.ba, 02.Jun.2023, 00:17

„Autoprevoz“ ne odustaje od 12 miliona KM odštete od Grada Banjaluka

BANJALUKA – „Autoprevoz“ Banjaluka ne odustaje od tužbe teške 12 miliona maraka protiv Grada Banjaluka iako rukovodstvo grada to postavlja kao uslov za predaju u posjed parkinga na prostoru Stare autobuske stanice. Foto: Agencije U Okružnom privrednom sudu u Banjaluci ove sedmice je održano ročište po tužbi koju je banjalučko preduzeće podnijelo protiv Grada tražeći naknadu štete od 12 miliona KM i zakonsku zateznu kamatu, a u vezi sa zemljištem na kojem je izgrađena Vidovdanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ulica, trotoari, park u kojem je spomenik „12 beba“, kao i takozvani „Krašev“ parking. Naime, prema posljednjoj odluci suda ovo zemljište pripada „Autoprevozu“ koji je tužio Grad tražeći naknadu štete jer se ono koristi kao javna površina. „Kako tužilac nema faktički posjed i vlasništvo nad nekretninama, te ih ne može koristiti niti raspolagati njima i na taj način mu je načinjena šteta,  tužbom traži da mu Grad Banjaluka na ime naknade zbog izuzetog zemljišta radi izgradnje javnog puta isplati 12.000.000 KM sa zakonskim kamatama od 2004. godine pa do konačne isplate“, navodi se, između ostalog, u tužbi. Grad u potpunost osporava ovu tužbu i čak je na nju uzvratio kontratužbom. „Autoprevoz“ i grad se duže od dvije decenije spore oko ovih parcela i parkinga na lokaciji poznatoj kao Stara autobuska stanica. Odlukom Ustavnog suda to zemljište je pripalo „Autoprevozu“ koji je polovinom aprila pokušao na osnovu sudskog rješenja da prinudno preuzme parking na Staroj autobuskoj stanici, međutim, gradonačelnik Draško Stanivuković je uz podršku nekoliko stotina radnika Gradske uprave i građana to onemogućio. Stanivuković je u više navrata izjavio da je spreman da preda taj parking, ali da „Autoprevoz“ mora da odustane od tužbe za Vidovdansku ulicu i „Krašev“ parking. Očigledno da nijedna strana još ne popušta u svojim zahtjevima. CAPITAL: M. Ljubojević Чланак „Autoprevoz“ ne odustaje od 12 miliona KM odštete od Grada Banjaluka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

“Elektroprenos BiH” kupuje 41 vozilo za tri miliona KM

Izvor: Capital.ba, 02.Jun.2023

BANJALUKA – “Elektroprenos BiH” planira da obnovi svoj vozni park i za tu namjenu ovo javno preduzeće planira izdvojiti skoro tri miliona KM. Foto: elprenos.ba Kako bi taj plan realizovali uprava preduzeća je objavila tender kojim je planirana nabavka ukupno 41 vozila, koja će biti raspoređena...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.