Autoklub Siget oglasio se o Škari

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Sep.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoklub Siget oglasio se o Škari

ZAGREB - Nakon što je bivši HDZ-ov zastupnik Damir Škaro uhićen zbog optužbe za silovanje dobili smo priopćenje iz Autokluba Siget.

Naime, radi se o najvećem autoklubu u Hrvatskoj, a Damir Škaro je, kako navode, i dalje predsjednik.

"Damir Škaro na čelo Autokluba Siget čiji je predsjednik i danas, dolazi 2004. godine. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj Skupštini.

Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << managerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben.

Autoklub Siget danas je najveći autoklub u Hrvatskoj, kojeg odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga.

Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanim za g. Damira Škaru, objavljenim u medijima, te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije", stoji u priopćenju Autokluba Siget.

Podsjetimo, Damir Škaro uhićen je jučer ujutro pri ulasku u Hrvatsku nakon što ga je zaposlenica Autokluba Siget prijavila za silovanje u kolovozu. Škaro se, prema dostupnim informacijama, prethodno sklonio u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo također ima, te pokušao mitom potaknuti zaposlenicu da odustane od optužbi koje je prijavila policiji.

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza.

Bila joj je to radna subota. Sjedila je preko puta šefa, a kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neusporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

"Krenula sam prema izlazu i on je mene doslovno napao s leđa, znači primio me oko struka, nabio me na sebe. U tom trenu mi je ruku stavio u grudnjak. Pokušala sam se istrgnuti. Znači, obje ruke mi je slomio prema iza, stavio me je u klinč. Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo ju je u moje gaće... Najgore je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje'', ispričala je zaposlenica za emisiju Provjereno Nove TV.

Damir Škaro je bivši boksač, bivši zastupnik HDZ-a, član uprave HAK-a te, kako se predstavlja na svom Facebooku, veliki vjernik.

Iz HDZ-a jučer nisu željeli demantirati da je Škaro njihov član.

"HDZ najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja. Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica. Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojemu su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze", poručili su iz HDZ-a.

Od Škare su se odmah jučer ogradili i iz HAK-a.

"Damir Škaro je predsjednik udruge Autoklub Siget, zasebne pravne osobe u odnosu na Hrvatski autoklub, s vlastitim tijelima upravljanja i zaposlenicima, gdje već niz godina obnaša dužnost Predsjednika kluba.

Damir Škaro je član tijela upravljanja Hrvatskog autokluba, izabran uime Autokluba Siget, kao njihov delegirani predstavnik.

Na kraju, Hrvatski autoklub nema nikakvih saznanja o informacijama iznesenim u predmetnim vijestima, osim onih dostupnih iz medija, te Vas, obzirom na izneseno, upućujemo da svoje upite usmjerite na Autoklub Siget, odnosno nadležne državne institucije", odgovorili su nam iz HAK-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.