Autobuski prevoz za sada ne poskupljuje

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobuski prevoz za sada ne poskupljuje

Nedavno poskupljenje putarine za 18 odsto, a još više česta poskupljenja goriva u Srbiji naterala su i autobuske prevoznike da razmišljaju o povećanju cena karata u međugradskom prevozu. Prevoz izgleda ipak neće uskoro poskupeti, bar ne u narednih 15 dana, ali za kasnije niko ne može da garantuje prevoz autobusom po sadašnjim cenama.



U „Srbijatransportu", koji radi predloge novih tarifa, kažu da još uvek neće preporučivati nove, veće cene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Iako su se stekli uslovi za poskupljenje karata, mi prevoznicima nećemo preporučiti podizanje cena - kaže za „Blic"Dragoslav Katić, pomoćnik generalnog direktora „Srbijatransporta", dodajući da i pored ispunjenja uslova za nove cenovnike, inicijativa za promenu cena nema.

- Razlog je jednostavan, naša mala potrošačka moć - navodi Katić.

Ni Dragan Kamber, direktor saobraćaja Beogradske autobuske stanice ne očekuje skorašnje poskupljenje međugradskog autobuskog prevoza.

- Razgovarao sam sa mnogima od njih i nisam čuo da neko namerava da uskoro podigne cenu karata. I lani je gorivo poskupljivalo, ali prevoznici nisu automatski korigovali svoje cene. Oni to nikada ne čine odmah, već uvek sačekaju da prođe neko vreme, pa ako baš vide da rade sa gubicima, posežu za poskupljenjem - navodi Kamber.

Međutim, sami prevoznici nisu baš sigurni da će dugo izdržati sa sadašnjim cenama. Vladimir Vinš, direktor saobraćaja u „Lasti", kaže je ovo preduzeće početkom decembra prošle godine već imalo jednu korekciju cena, ali se zbog rastućih troškova razmišlja o još jednom poskupljenju.

Cene karata

linija

cena

Beograd-Niš

715 do 785

Beograd-Užice

635 do 805

Beograd - N. Sad

485 do 555

Beograd-Čačak

585 do 715

(u jednom pravcu u dinarima)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.