Autobuske karte preko mobilnog

Izvor: S media, 18.Jul.2010, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobuske karte preko mobilnog



Građani Beograda mogli bi uskoro da plaćaju karte za gradski prevoz putem mobilnih telefona, jer je u toku tender za nabavku tehnologije da se to omogući.


Tendersku dokumentaciju otkupilo je 38 potencijalnih ponuđača, ali je i dalje nepoznato kada će se tender završiti, saznajemo u kabinetu gradonačelnika.

- U toku je tenderski postupak za takozvani tiketing i monitoring. Sve informacije moći ćete da dobijete u Direkciji za javni prevoz čim on >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bude okončan. U ovom trenutku 38 firmi otkupilo tendersku dokumentaciju – saopšteno je iz kancelarije za saradnju sa medijima gradonačelnika Dragana Đilasa.

Ovakva praksa postoji već godinama unazad u mnogim evropskim zemljama poput Francuske, Portugala, Italije, pa i Hrvatske.

Za nabavku tehnologije koja će biti neophodna da podrži ovakav sistem plaćanja potrebna su velika novčana sredstva, ali u kabinetu gradonačelnika nisu precizirali i kolika.

Inače, ovo nije prvi put da se priča o plaćanju karata putem sms-a. To se građanima Beograda obećava još od 2008. godine. Godinu dana kasnije Gradsko saobraćajno preduzeće kroz akciju „Plati koliko se voziš“, najavilo je uvođenje plaćanja karata putem sms-a. Tada je najavljivano i da će putnici putem poruke na mobilnom telefonu moći da provere i kada će autobus stići na stanicu.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Pet milijardi mobilnih pretplatnika u svetu

Potpisan sporazum o naučno-tehničkoj saradnji sa Austrijom

"Soni" lansirao dva nova fotoaparata

Delegacija 20 srpskih preduzeća posetila Bavarsku

Epl će ipak na sud zbog monopola

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.