Auto-gigant jedini uspeo: Prvi smo ikada...

Izvor: B92, 23.Okt.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-gigant jedini uspeo: Prvi smo ikada...

Nakon pet meseci pregovaranja, kompanija Tesla uspela je da sklopiti dogovor sa šangajskom vladom o izgradnji fabrike u jednom delu ovog kineskog grada.

Tesla će radije posedovati fabriku u Kini, nego da bude partner s lokalnim proizvođačima, kako to obično rade druge autokompanije, prenose strani mediji.

Kineski zvaničnici nedavno su počeli da razmišljaju o uvođenju strožijih pravila lokalnim partnerima, a s ciljem ohrabrivanja proizvođača električnih automobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sporazum koji su vlasti u Šangaju postigle s Teslom prvi je koji je ikada ijedna strana autokompanija uspela da napraviti. Međutim, ni Teslu neće zaobići uvozna tarifa od 25 odsto.

Tesla od juna pregovara o otvaranju fabrike u Kini, a ovo je veliki korak za američku kompaniju koja će se sada probiti na još jedno od najvećih svj+etskih tržišta za prodaju električnih automobila. Prema analizama tržišta, uskoro će u Kini 25 odsto tržišta činiti električni automobili, što predstavlja ozbiljnu brojku za proizvođače ovih vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.