Austrijski parlament usvojio mere štednje

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski parlament usvojio mere štednje

Austrijski parlament usvojio je noćas finansijski okvir za period 2011. - 2014. koji predvidja brojne oblasti štednje, mada konkretne mere nisu još utvrdjene.

Glasovima vladajuće Socijaldemokratske partije (SPO) i Narodne stranke (OVP) prihvaćen je paket mera koji predvidja mogućnost da vlada do 2014. prihode za potrebe budžeta do 4,1 milijardi evra godišnje ostvari kroz povećanje poreza, a utvrdjeno je i koliko vlada naredne četiri godine može maksimalno da troši.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
„Kočnica za zaduživanje", kako se ovaj paket mera naziva, donosi značajne uštede u oblasti poljoprivrede, pravosudja, odbrane i socijalnih izdataka.

Konkretno, u 2011. savezna vlada treba da uštedi 1,6 milijardi evra, a uz to predvidjene su i uštede u visini od 800 miliona evra u pokrajinama.

Do 2014. vlada treba da uštedi 5,1 milijardu evra, a deficit treba da se smanji na granicu od 3 odsto.

Opozicija je kritikovala finansijski okvir tvrdeći da, pošto ne sadrži jasne mere, krije u sebi povećanje poreza koje će pogoditi gradjane.

Austrijski parlament juče je usvojio, nakon burne debate, i predlog vlade o pomoći Grčkoj.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.