Austrijski maloprodajni lanac odustao od dolaska u Srbiju

Izvor: Capital.ba, 04.Sep.2020, 08:22

Austrijski maloprodajni lanac odustao od dolaska u Srbiju

BEOGRAD – Austrijski lanac Spar trenutno nema planove da investira u srpsko maloprodajno tržište, potvrđeno je iz sjedišta kompanije ASPIAG za portal Retail Serbia. I dok se ruska Torgservis grupa priprema da uđe na srpsko tržište, sa druge strane, Spar nema planove za ulazak u Srbiju, još jednom su potvrdili iz sjedišta kompanije. Kristian Sperger, šef odeljenja za razvoj projekata u kompaniji ASPIAG za portal Retail Serbia kratko je je izjavio da Spar trenutno nema planove da investira >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na srpsko maloprodajno tržište. Nezvanično, ASPIAG (Austria Spar International AG) sa sjedištem u švicarskom gradu Vidnau, kao vlasnik Spar licence za Srbiju, jeste ispitivao tržište, ali je menadžment odustao zbog visoke cijene maloprodajnog prostora. Spar je već nekoliko puta pokušavao da uđe u Srbiju. Prvi put planiran je ulazak 2007. godine izgradnjom hipermarketa u Beogradu i Vojvodini, zatim akvizicijom pojedinih trgovinskih lanaca, ali se nakon detaljnih analiza od tih planova odustalo.   indikator.ba Чланак Austrijski maloprodajni lanac odustao od dolaska u Srbiju се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijski lanac Spar ne dolazi u Srbiju

Izvor: Danas, 04.Sep.2020

Austrijski lanac Spar trenutno nema planove da investira u srpsko maloprodajno tržište, izjavio je za portal Retail Serbia šef odeljenja za razvoj projekata u kompaniji ASPIAG Kristijan Sperger.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.