Austrijanci zainteresovani za Sajam

Izvor: B92, 30.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci zainteresovani za Sajam

Beograd -- Delegacija austrijske kompanije "Red Egzibišns" (Red Exibitions) izrazila je spremnost da učestvuje na predstojećem tenderu za privatizaciju Beogradskog sajma.

Beogradski sajam je 2007. privredi Beograda i Srbije doneo oko 180 miliona evra

Članovi austrijske delegacije, koju je predvodio direktor za Evropu Matijas Limbek (Matthias Limbeck) istakli su u razgovoru sa ministrom trgovine i usluga Predragom Bubalom da očekuje da će tender uskoro biti objavljen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ocenjujući da Srbija ima veliki potencijal za razvoj sajamskih i kongresnih usluga, oni su najavili da je ta kompanija spremna da investira 300 miliona evra u taj sektor.

"Red Egzibišn" je jedna od najvećih kompanija za razvoj sajamskih usluga i vlasnik je sajmova u Beču i Salcburgu, navedeno je u saopštenju.

"Beogradski sajam" je prošle godine ostvario promet od 16,2 miliona evra i raspolaže sa 239.938 kvadratnih metara građevinskog zemljišta i objektima površine 97.105 kvadrata, u okviru kojih dominira izložbeni prostor. Ima 14 hala, upravnu zgradu, razne magacine i veliki restoran.

Prihodi Beogradskog sajma u 2006. godini premašili su 13,8 miliona evra, dok je neto dobit za 2006. godinu bila oko 1,1 milion evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.