Austrijanci bi najradije radili za

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci bi najradije radili za

Beč -- Red Bul je najomiljeniji privatni poslodavac među studentima u Austriji, pokazuje istraživanje "Karier servises Austrija".

Na daljim mestima nalaze se dnevnik "Der Standard", kao i "Simens Austrija".

Studenti očekuju da u proseku dobiju bruto primanja u visini od 2.372 evra, a najviša očekivanja imaju studenti inženjerskih nauka.

Za više od dve trećine studenata podjednako je prihvatljivo zaposlenje u privatnom i javnom sektoru, a svega osam odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želi odmah posle studija da se osamostali.

Svoje šanse na tržištu rada studenti gledaju s optimizmom, i čak 59 odsto procenjuje da ima šansu da u roku od tri meseca od završetka fakulteta nađe odgovarajući posao.

Pri tome, čak 70 odsto njih je izuzetno fleksibilno, tako da je spremno da zbog radnog mesta promeni mesto stanovanja.

Takođe, 18 odsto je kazalo da želi radije da se zaposli u inostranstvu, pri čemu je na prvom mestu Nemačka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.