Austrija zadržava granične kontrole na neodređeno vrijeme

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jan.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija zadržava granične kontrole na neodređeno vrijeme

BERLIN - Austrija planira, slično kao i Njemačka, zadržati kontrole na granicama na neodređeno vrijeme i nakon veljače, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Wolfgang Sobotka u razgovoru za njemački dnevnik Die Welt od petka.

"Toliko dugo dok Europska unija nije u stanju zaštititi vanjske granice, Austrija će poduzimati mjere na nacionalnoj razini", rekao je Wolfgang Sobotka.

On je ustvrdio kako je u interesu unutarnje sigurnosti "važno znati tko ulazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u zemlju".

"Ja nisam niti pod koju cijenu spreman izlagati građane riziku", rekao je Sobotka (Austrijska narodna stranka).

Austrijski ministar je objasnio kako je povratak ka punoj primjeni Schengenskog sustava moguć samo na razini cijele Europske unije ali je dodao kako to rješenje "nije na vidiku".

Europska komisija je u studenom odobrila kontrolu granica unutar Schengenskog prostora samo do veljače te izrazila želju da se kontrole, uvedene na jesen 2015. više ne produljuju.

No sredinom prosinca njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere je najavio da će Njemačka i nakon veljače ostati pri kontroli kopnene granice prema Austriji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

AUSTRIJSKI MINISTAR POLICIJE Sobotka: Austrija će produžiti granične kontrole na neodređeno vreme!

Izvor: Kurir, 06.Jan.2017

..."Toliko dugo dok Europska unija nije u stanju da zaštititi spoljnje granice, Austrija će preduzimati mere na nacionalnoj osnovi", rekao je Wolfgang Sobotka..On je potvrdio da je u interesu unutrašnjesigurnosti "važno znati ko ulazi u zemlju" "Ja nisam spreman ni po koju cenu da izlažem građane...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.