Austrija je uvela kontrole na granici sa Slovačkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2022, 06:44

Austrija je uvela kontrole na granici sa Slovačkom

Austrija je od ponoći uvela kontrole na graničnim prelazima prema Slovačkoj, kao meru u borbi protiv ilegalne migracije.

Uvođenje kontrola prema Slovačkoj je reakcija na odluku Češke da uvede kontrole na prelazima prema Slovačkoj.

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner rekao je da je cilj kontrola da se zatvore moguće alternativne rute za krijumčare ljudi.

"Moramo da reagujemo pre nego što to učine krijumčari", naglasio je on.

Ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da će kontrole biti sprovedene u skladu sa šengenskim propisima, najpre na deset dana.

Kontrole se sprovode na 11 graničnih prelaza ka Slovačkoj. Inače, već godinama postoje kontrole na granicama prema Mađarskoj i Sloveniji, a sve imaju za cilj zaustavljanje krijumčara ilegalnih migranata.

Austrija je ove godine suočena sa velikim brojem tražilaca azila. Od januara do avgusta podneto je čak 56.149 zahteva za azil, što je rast u poređenju sa istim periodom prošle godine za čak 195 odsto.

Većinu zahteva u poslednjem periodu podnose državljani Indije, koji nemaju nikakve izgleda na dobijanje azila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.