Izvor: Danas, 26.Jan.2022, 14:00

Australijski Volt od jeseni buši na području Jadar Sever

Premijerka je pogrešila. Nije tačno da je ukidanjem Prostornog plana posebne namene stavljena tačka na istraživanja litijuma i bora. Istina je da poništavanjem tog dokumenta Rio Sava Eksplorejšn, ćerka firma Rio Tinta, ne može da računa na razvoj projekta Jadar kod Loznice, ali sudeći po reagovanju pravnika, i to može za koji mesec da se promeni.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manojlović: Priča sa Rio tintom nije završena dok se ne uvede moratorijum

Izvor: Danas, 26.Jan.2022

Predstavnik inicijative "Kreni - promeni" Savo Manojlović izjavio je danas da "priča" sa rudarskom kompanijom Rio tinto nije završena ukidanjem Prostornog plana "Jadar", već je naglasio da je za to potrebno uvesti moratorijum na eksploataciju litijuma i bora na 20 godina u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.