Australijanci dokazali: Evo koliko dana treba da rade svi preko 40 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijanci dokazali: Evo koliko dana treba da rade svi preko 40 godina

Istraživanje na osnovu niza testova.

 Stariji od 40 godina rade najbolje kada rade samo tri dana nedeljno.

Istraživači su zaključili da se kognitivna efikasnost sredovečnih ljudi poboljšala kada su radili do 25 sati nedeljno.

S druge strane, performanse su se smanjile kada je za nedelju dana prošlo više od 25 sati rada, zbog uticaja umora i stresa, pokazala je studija objavljena u "Biltenu Instituta rada u Melburnu", koja je uključivala niz kognitivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << testova.

U nju je bilo uključeno 3.000 muškaraca i 3.500 žena iz Australije čije su radne navike analizirane.

Testirana je njihova sposobnost da glasno pročitaju reči i brojeve, a merila se njihova sposobnost pamćenja i sposobnost razmišljanja.

Zaključeno je da su učesnici koji rade 25 sati nedeljno u tome bili uspešniji, dok su rezultati onih koji rade 55 sati bili lošiji čak i od nezaposlenih učesnika u studiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.