Izvor: B&F Online, 21.Okt.2011, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronomi snimili rađanje planete

Naučnici Adam Kraus i Michael Ireland fotografisali su novu planetu koja je još u procesu formiranja. Planeta je udaljena 450 svetlosnih godina od zemlje, i nazvana je LkCa 15 b. Radi se o do sada najmlađoj otkrivenoj planeti, staroj 2 miliona godina. 

Nastavak na B&F Online...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Astronomi snimili rađanje planete

Izvor: S media, 21.Okt.2011

Astronomi su uspeli da snime najmlađu ikada otkrivenu planetu LkCa 15 b, koja je još uvek u fazi formiranja. ..Astronomi, Adam Kraus sa Univerziteta na Havajima i Majkl Ajrlend sa Makari univerziteta u Sidneju uspeli su da u orbiti oko mlade zvezde snime novu planetu koja je još uvek u fazi formiranja...Otkrivena...

Nastavak na S media...

Astronomi snimili rađanje planete

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2011

VAŠINGTON - Astronomi, Adam Kraus sa Univerziteta na Havajima i Majkl Ajrlend sa Makari univerziteta u Sidneju, uspjeli su da u orbiti oko mlade zvijezde snime novu planetu koja je još uvijek u fazi formiranja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Snimljena najmlađa planeta

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2011, 11:39

Astronomi, Adam Kraus sa Univerziteta na Havajima i Majkl Ajrlend sa Makari univerziteta u Sidneju, uspeli su da u orbiti oko mlade zvezde snime novu planetu koja je još uvek u fazi formiranja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.