Izvor: Capital.ba, 07.Apr.2024, 13:33

Armanijeve torbe proizvodili eksploatisani kineski radnici

MILANO – Eksploatisani kineski radnici u Italiji, koje su u pogonima u okolini Milana nelegalno zapošljavali neovlašćeni podizvođači, pravili su torbe i druge artikle za modnu kuću “Đorđo Armani”, saopštila je danas italijanska policija. FOTO: Armani U tom slučaju su navodno zanemareni propisi o zdravlju i bezbjednosti radnika, kao i pravila kojima se regulišu radno vrijeme, pauze i slobodni dani, prenio je AP. Italijanska kompanija negirala je optužbe da je počinila pomenute zloupotrebe u sadejstvu sa firmom “GA Operations”, koja proizvodi odjeću, dodatke i dekoracije za kuće za brendove grupe “Đorđo Armani”. “Oduvek smo sprovodili mere kontrole i prevencije kako bismo sveli na minimum zloupotrebe u lancu...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

FOTO Eksploatisani kineski radnici u Italiji za 93 evra pravili torbe koje se prodaju za 1.800

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2024, 08:57

Eksploatisani kineski radnici u Italiji, koje su u pogonima u okolini Milana nelegalno zapošljavali neovlašćeni podizvođači, pravili su torbe i druge artikle za modnu kuću "Đorđo Armani".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.