Arapi neće da vode Er Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi neće da vode Er Srbiju

Etihad ervejz će zadržati suvlasništvo od 49 odsto u Er Srbiji, ali će se potpuno povući iz upravljanja aviokompanijom, nezvanično se može saznati od dobro obaveštenih izvora.

Naime, ugovor o upravljanju kojim je predato vođenje kompanije Etihadu ističe 1. januara iduće godine, posle čega će se kadrovi Etihada potpuno povući sa rukovodećih funkcija srpske nacionalne aviokompanije. To znači da će se prihodi i planiranje operacija prebaciti iz Abu Dabija u Beograd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Čitav niz ključnih pozicija u kompaniji je dosad bilo u rukama Etihada, od izvršnog i finansijskog direktora, kao i direktora operacija. Zanimljivo je da je krajem decembra prošle godine Dane Kondić, Australijanac koji je ekspresno dobio srpsko državljanstvo kako bi mogao da u skladu s propisima upravlja Er Srbijom, podneo ostavku i do danas nije imenovan naslednik.

Kondić je apsolutno bio kadar Etihada, a brzo dodeljivanje državljanstva i njegovo srpsko poreklo su poslužili da se ispoštuje forma srpskih zakona i evropskih propisa prema kojim kompanijom u većinskom državnom vlasništvu ne može upravljati stranac. Ali, već pola godine Er Srbijom upravlja stranac Dankan Nejsmit koji vršilac dužnosti čelnika Er Srbije.

Posle imenovanja za ministra finansija, ni Siniša Mali nije više u vrhu Er Srbije u kojoj je obavljao funkciju predsednika Nadzornog odbora, a ni tu poziciju vlada nije popunila do danas.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.