Arapi grade luksuzne vile na Hvaru

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi grade luksuzne vile na Hvaru

Zagreb -- Investicijski fond Arkqaam Capital iz Dubaija kod Starog Grada na Hvaru gradiće hotel s pet zvezdica i stotinak luksuznih vila.

Investicija bi trebalo da se realizujei već iduće godine, a ulagači iz Ujedinjenih Arapskih Emirata još su tokom 2008. i 2009. godine otkupili 16 hektara zemljišta, piše Vjesnik.

S druge strane, španjolski konzorcijum Summum design planira obnoviti 23 ruševna letnjikovca i vile u Dubrovniku i okolini, koji bi nakon restauracije činili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novi dubrovački hotelski lanac.

Prema spomenutom izvoru, kompleksom kapaciteta 800 postelja upravljaće južnoafrički lanac Kerzner International Resorts u čijem sastavu deluju naselja na Bahamima, Maldivima i Mauricijusu, Dubaiju, Meksiku, Maroku i Južnoafričkoj Republici.

Plan je, naime, da se projekt maksimalno uklopi u u mediteranski ambijent.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.