Arapi će u Tivtu moći da prodaju 144 smeštajne jedinice, a sve to sa crnogorskim pasošem

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 14:31

Arapi će u Tivtu moći da prodaju 144 smeštajne jedinice, a sve to sa crnogorskim pasošem

Tivat -- Vlada Crne Gore prihvatila je zahtev da se na Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma uvrsti projekat Boka Place.

Zahtev je podnela kompanija Adriatic Marinas-Porto Montenegro iz Tivta.

Ulaskom na Listu prioritetnih projekata, njihovi investiotori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo. Reč je o dodjeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državljanstva "prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore", a koji je među stranim investotorima u Crnoj Gori poznat kao CTBI (citizenship by investment).

Do sada su na ovu listu uvršteni projekti izgradnje kondo hotela "Kolašin Resort&Spa", "Breza" i "Bjelasica 1450" i "K16" u Kolašinu, kondo hotela "Durmitor Hotel & Vilas" na Žabljaku i kondo hotela "Kraljilina plaža" u Miločeru.

Vlada je u četvrtak prihvatila i da se na Listu uvrsti i projekat izgradnje hotela "Boka Place" Tivat po mešovitom obliku poslovanja, a koji joj je kandidovala kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, odnosno njena ćerka-kompanija "PM 4.1". Vlada je prihvatila argumentaciju Adriatic Marinasa da je njihov vlansik – državna investiciona korporacija Dubaija – ICD, prihvatila da finansira izgradnju ovog hotela čija se vrednost procenjuje na 43,67 miliona eura. Hotel ranga pet zvezdica radiće po tzv. mešovitom obliku poslovanja (kondo), a imaće 240 smeštajnih jedinica i u njemu će biti otvoreno 96 novih radnih mesta.

"Dostavljenim Biznis planom predviđeno je da će investitor, u skladu sa zakonom, u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore ponuditi na prodaju maksimalno 144 smeštajne jedinice. Istovremeno, u prijavi je navedeno da je 15.11.2019. godine potpisan ugovor o upravljanju sa kompanijom Kerzner International, vodećom međunarodnom kompanijom koja se bavi izgradnjom i upravljanjem rizortima, destinacijama, ultraluksuznim hotelima i inovativnim iskustvima u oblasti zabave i igara na sreću. Pomenuta kompanija je, između ostalog autor brenda "One&Only" i "Atlantis Resorta" u Dubaiju", piše u odluci Vlade.

Kako je navedeno, Porto Montenegro računa da će gradnju novog hotela početi do kraja ove godine, a završiti ga u drugom kvartalu 2023. dok je Biznis planom predvidio da se povrat te investicije desi u roku od osam godina od dana otvaranja hotela, prenosi portal Boka News.

Hotel "Boka Place" je centralni je deo celog novog kompleksa rezidencijalno-poslovnih objekata koje će Adriatic Marinas graditi uz Jadransku magistralu, u severnom i severoistočnom delu kompleksa Porto Montenegra, a koji će pored ostalog, sadržati i apartmane za prodaju na tržištu, trgovine, kafiće, cinepleks bioskop i manji tržni centar, te par bazena i niz javnih sadržaja za sport i rekreaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.