Apatinci dobili nove kućne brojeve umesto bb adrese o trošku države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apatinci dobili nove kućne brojeve umesto "bb" adrese o trošku države

Od januara ove godine građani u našoj zemlji su oslobođeni troškova izdavanja ličnih karata sa čipom i trajnih ličnih karata u slučaju upisivanja adrese prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje ih prethodno nisu imale.

Građanima koji poseduju ličnu kartu sa čipom podatak o nazivu ulice i kućnog broja biće unet u čip bez promene obrasca lične karte i plaćanja bilo kakve takse ili naknade.

Stanari "Bloka 112", zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Lika" i drugih stambenih objekata u opštini Apatin, koji su u katastru nepokretnosti bili upisani kao objekti sa više ulaza ili "bb" adrese, dobili su nove kućne brojeve za sve ulaze u objekat, a zamena adresa u ličnim kartama za građanstvo obavlja se o trošku države.

Umesto adrese "Blok 112" - S7, ulaz 3, stan 1, nova adresa Marije Bogić iz Apatina je "Blok 112", broj 50 - stan 1. Kako kaže, odlična je vest što je o trošku države promenila adresu u ličnoj karti, ali je za tu novost saznala kada je izrađivala novi pasoš.

"Htela sam da predam zahtev za novi pasoš i rekli su mi da me nema u sistemu. Bila sam šokirana, sa pitanjem kako to da nisam u sistemu. Rekli su da moram promeniti adresu u ličnoj karti, jer se moja adresa promenila. Morala sam da odem u katastar i tamo sam informisana koja je to nova – stara adresa i zamenila sam besplatno adresu u ličnoj karti, odnosno o trošku države", rekla je Marija Bogić iz Apatina.

Mnoge Marijine komšije ističu da nisu informisane da žive na "novoj-staroj" adresi i navode da promena adrese podrazumeva adresno uparivanje sa drugim ličnim dokumentima.

"Pojavljujem se, na primer, na granici sa dva dokumenta i različitim adresama stanovanja, pa to je nešto nelogično i mogu da imam problem. Moram da imam kompatibilne dokumente da na istoj adresi živim. Mogu da imam šest dokumenata, ali je jedna adresa i mesto prebivališta", saopštio je Zoran Lemić.

Uverili smo se da poštari dostavljaju račune i pisma još uvek na stare adrese. U Predškolskoj ustanovi "Pčelica" ističu da su mnogo puta imali problem sa bivšom adresom prilikom slanja telegrama.

"Drugih većih problema nismo imali, ali u svakom slučaju ovo je bolje rešenje. Dakle, nećemo više imati ni taj jedan problem. Ovo je dobijeno od katastra rešenjem o dodeli novog broja, apsolutno bez našeg specijalnog zahteva, ali problem je rešen", kazala je Biljana Mandić, direktorica "PU Pčelica" Apatin.

Kako smo saznali od nadležnih organa, i ako građani menjaju adrese u ličnoj karti o trošku države to ne podrazumeva zamenu drugih ličnih dokumenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.